piatok 25. mája 2018

Bešeňovské travertíny - Liptovská Mara

V okolí Liptova je naozaj čo pozerať a kam ísť. A najviac sa mi páči, že veľakrát sú to miesta, kde nenájdete nikoho, len pokoj a ticho. Práve takýmto miestom sú aj bešeňovské travertíny s krásnym výhľadom na okolité pohoria a prírodu.
Dostať sa tam dá z obce Bešeňová a odtiaľ je to už len kúsok k veľkej lúke - bližší popis neviem udať, nakoľko je to neznačené a poznajú to väčšinou len "miestni". Možno to ukázať na google mapke:





Samozrejme keď sme prišli sem, vybrali sme sa ešte na prechádzku k Liptovskej Mare zo strany obce Bobrovník. Práve tam je zaujímavá a fotogenická veža kostola Panny Márie, a zároveň aj archeoskanzen Havránok. Nakoľko sme tam boli piatok podvečer, a počasie bolo prevažne upršané až búrkové, tak nikoho nikde nebolo a archeoskanzen bol tiež úplne vyľudnený :) 
Na prechádzku a príjemné pohľady je toto miesto ideálne! A cestou späť keď vyhladnete, určite odporúčam zastaviť sa na vynikajúce liptovské halušky či už v Gazdovskom dvore (obec Potok) alebo v Kolibe Bešeňovka (obec Liptovský Michal).


Bešeňovské travertíny - výhľad









Pršalo, mrholilo, ale sem tam už začalo slnko vykúkať

Veža kostola Panny Márie - ako vidieť, už dosť zanedbaná fasáda :( 





..a tu sme sa ešte prešli







..cestičkou k archeoskanzenu Havránok


Archeoskanzen Havránok - prišli sme len potiaľto, ale cestička vedie aj ďalej




Žiadne komentáre: